Ментальне здоров’я персоналу Державної служби України з надзвичайних ситуацій в полі зору екстремальних психологів

15 грудня у м. Полтава відбувся круглий стіл з теми «Супервізійна підтримка ментального здоров’я персоналу ДСНС». Захід було організовано за сприяння ПРООН в Україні в межах проєкту «EU4Recovery — Розширення можливостей громад в Україні» за фінансової підтримки ЄС.
Національний університет цивільного захисту України на заході представила начальниця кафедри психології діяльності в особливих умовах доктор психологічних наук, професор Наталія Оніщенко. Метою заходу стало обговорення програми відновлювального періоду для психологів ДСНС зокрема та для працівників рятувальних підрозділів ДСНС взагалі.
На початку заходу до присутніх звернулися представники ПРООН в Україні, керівник психологічної служби ДСНС Анатолій Сичевський та тимчасово виконуючий обов'язки начальника ГУ ДСНС України у Полтавській області Дмитро Бескостий.
Під час проведення круглого столу працівники психологічних служб Полтавської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Дніпропетровської, Миколаївської, Запорізької, Херсонської, Донецької та Одеської областей поділилися досвідом надання психологічної допомоги постраждалому населенню та персоналу ДСНС.
Психологи відпрацювали проєкт програми психологічного відновлення персоналу ДСНС під керівництвом Марини Малиновської, психотерапевтки, супервізорки, співголови ГО «Інститут психосоматики і травматерапії» та начальниці кафедри психології діяльності в особливих умовах НУЦЗ України Наталії Оніщенко.
Захід проведено відповідно до завдань Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», що створена за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.
   
  

 

Contacts

Address:
94 Chernyshevska Str.
Kharkiv 61023 Ukraine
Social and psychological faculty
Phone:
(057) 707-34-60
(063) 164-17-96
(050) 997-92-66
(067) 475-56-97