Начальник соціально-психологічного факультету НУЦЗ України пройшов тренінг для тренерів з подолання травматичного досвіду в учасників бойових дій та військовополонених (м. Прага)

З 6 по 12 листопада в м. Прага психологи, військовослужбовці, ветерани, представники Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ та громадського сектору стали учасниками тренінгу для тренерів з подолання травматичного досвіду в учасників бойових дій та військовополонених для розгортання каскадного навчання за принципом «рівний-рівному». НУЦЗ України представив начальник соціально-психологічного факультету - Олексій Косолапов.
Навчання відбулося у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», ініційованою першою леді України Оленою Зеленською. Організатор навчання - Координаційний центр КМУ / Mental Health UA.
Проєкт реалізується у партнерстві з Університетом Каліфорнії у Сан-Дієго UC San Diego, Карловим університетом у Празі Univerzita Karlova, Міжнародним центром трансферу технологій в Україні (ITTC) ITTC Україна, Інститутом психіатрії Київського національного університету імені Тараса Шевченка у співпраці з Координаційний центр КМУ / Mental Health UA, ГО Безбар'єрність та за підтримки Державного департаменту США U.S. Department of State.
Курс викладали американські фахівці, що спеціалізуються на роботі з людьми, які мають бойовий досвід. З учасниками тренінгу вони розглянули такі теми, як стратегії реагування на стрес і дистрес у зоні конфлікту; ПТСР та супутні стани, інструменти скринінгу та оцінки; наслідки черепно-мозкової травми, посткомоційним синдромом (контузія), когнітивні й компенсаторні стратегії; стратегії когнітивно-поведінкового втручання; самодопомога, вікарна травма (вторинний травматичний стрес).
Після завершення навчання всі ті, хто дотичний до відновлення людей, стануть тренерами, які забезпечать масштабування отриманих знань.
 

 

Contacts

Address:
94 Chernyshevska Str.
Kharkiv 61023 Ukraine
Social and psychological faculty
Phone:
(057) 707-34-60
(063) 164-17-96
(050) 997-92-66
(067) 475-56-97