Участь працівника Університету в Стратегічній сесії з напрацювання політик щодо фізично та психологічно безпечного освітнього середовища

Доцент кафедри психології діяльності в особливих умовах Валерій Боснюк впродовж 25-27 травня 2023 року у м. Львові взяв участь у Стратегічній сесії з напрацювання політик щодо фізично та психологічно безпечного освітнього середовища організовану Міністерством освіти і науки України спільно з Фондом Президента з питань освіти, науки та спорту за участі Міністерства внутрішніх справ України та за підтримки ЮНЕСКО в рамках реалізації Концепції безпеки закладів освіти, схваленої Урядом, та Національної програми з охорони психічного здоров'я та психосоціальної підтримки, ініційованої першою Леді України.
Він разом із створеною робочою підгрупою обговорили та дали рекомендації з вирішення наступних завдань:
1. Сформувати типовий перелік діагностичних інструментів з виявлення психічних станів відповідно до викликів війни.
2. Розроблення протоколів реагування педагогічних працівників у разі проявів тривоги, стресу, панічних атак, концентрації уваги та порушення інтелектуальних здібностей під дією стресових факторів, переживання горя і втрати, депресії і інших проявів психологічної травми, а також дій у разі настання надзвичайної ситуації.
3. Сформувати типовий пакет науково-обгрунтованих програм (заходів та інтервенцій) в закладі освіти для продовження роботи та ефективного навчання з проявами тривоги, стресу, панічних атак, переживання горя та травми, зниження працездатності та концентрації уваги, надання емоційної підтримки та розвантаження серед здобувачів освіти та педагогічних працівників.
4. Розробити протоколи дій педагогічних працівників та типовий перелік науково-обгрунтованих програм підтримки батьків у стані стресу, депресії, тривожності.
5. Сформувати перелік інструментів та протоколів дій практичного психолога під час дистанційної роботи (телепсихологія) в умовах військового конфлікту.
 
 
 
 

 

Contacts

Address:
94 Chernyshevska Str.
Kharkiv 61023 Ukraine
Social and psychological faculty
Phone:
(057) 707-34-60
(063) 164-17-96
(050) 997-92-66
(067) 475-56-97