Всеукраїнський сучасний центр з протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації та психологічної підтримки постраждалих від війни дорослих і дітей в полі уваги психологів Університету

21 вересня начальник кафедри психології діяльності в особливих умовах соціально-психологічного факультету Наталія Оніщенко відвідала надсучасний центр з протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації та психологічної підтримки від війни Superhumans у Львові. Superhumans – це центр, який безкоштовно надає медичні послуги із протезування, реабілітації, хірургії та лікування ПТСР. Виробництво протезів для наших захисників відбувається у власній лабораторії, а пацієнти цього центру отримують весь спектр послуг – від психологів першого контакту до протезування з подальшим моніторингом психологічного стану.
В межах візиту до реабілітаційного центру відбулось знайомство з багатокомпонентною системою надання реабілітаційних послуг військовослужбовцям, що втратили кінцівки під час війни. Наталією Оніщенко було проведено низку зустрічей як з фахівцями центру, які займаються різними видами реабілітації, так і з нашими захисниками, які на базі центру проходять реабілітацію.
Особливу увагу в рамках візиту було приділено зустрічі з фахівцями психологічного відділення, в межах якої відбулось знайомство з особливостями здійснення психологічної реабілітації військовослужбовців, які проходять протезування в центрі. Найбільшу зацікавленість викликала чітко відпрацьована, злагоджена система функціонування і взаємодії різних відділень центру та скоординованість дій різних фахівців – членів мультидисциплінарноі команди, які роблять свій внесок в процес реабілітації пацієнтів та їх родин.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Contacts

Address:
94 Chernyshevska Str.
Kharkiv 61023 Ukraine
Social and psychological faculty
Phone:
(057) 707-34-60
(063) 164-17-96
(050) 997-92-66
(067) 475-56-97