На соціально-психологічному факультеті НУЦЗ України відбувся вебінар для здобувачів вищої освіти, що навчаються за освітньою програмою «Психологічна та соціальна реабілітація»

Відповідати вимогам суспільства – це головна запорука конкурентоспроможності сучасного фахівця, особливо коли йдеться про допомогу людям в умовах війни. З метою ознайомлення здобувачів вищої освіти, що навчаються на соціально-психологічному факультеті, з особливостями організації реабілітаційного процесу в умовах війни 5 жовтня 2023 року було проведено вебінар за даною проблематикою.
 
Учасником зустрічі став керівник відділення психологічного відновлення всеукраїнського центру з протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації та психологічної підтримки від війни Superhumans, лікар-психіатр, кандидат медичних наук Ліщук Роман Миколайович.
 
В ході зустрічі Роман Ліщук поділився досвідом організації психологічної роботи з питань бойового стресу та особливостей лікування посттравматичних розладів у ветеранів, в тому числі проблем зі зловживанням психоактивними речовинами, розповів про специфіку психореабілітаційної роботи з військовослужбовцями, які отримали важкі поранення, а також означив основні проблеми в роботі з сім’ями захисників, що проходять довготривалу реабілітацію.
 
Під час зустрічі було проведено віртуальну екскурсію центром, протягом якої здобувачі вищої освіти мали змогу ознайомитись з матеріально-технічною базою реабілітаційного закладу.
 
 
 
 
 
 

 

Contacts

Address:
94 Chernyshevska Str.
Kharkiv 61023 Ukraine
Social and psychological faculty
Phone:
(057) 707-34-60
(063) 164-17-96
(050) 997-92-66
(067) 475-56-97